Wednesday, October 26, 2016

SOUTHERN JOURNEY - JB PART 1

No comments :

Assalamualaikum.

Ahad lepas I pergi 'selatan' nun...
I on leave monday - tuesday.
Reason dia is.. teman suami perabih cuti dia!
jenuh ok nak kejar cuti dia.. melambak tak berambik!
awas ko bang tahun dpn..jgn buat2 lagi pangai mcmni...
setiap bulan amek cuti... ada fahemm?? hehehe.
Ok.. mula2 shoot terus p Johor.
Mcmbiasa..apalah makna p JB kalau tak singgah JPO ken ken??
walau setakat snggah toilet dia..pastu touch-up2 bedak sikit..jadi lah kan??
at least kang org tanya,takde lah terpeghak2 tak tau kannn??
btw..JPO ni area kulai..before JB lagi... so exit kat tol senai..jgn lajak sampai ke skudai nunn.
kang kena patah balik (kami lettew..pfftt).

:: i penah pegi yg Melaka premium outlet punya. so bley bayang dah jenis mcm ni this outlet.. sampai2 terus masuk COACH boutique. purse dia after 50 + 30% tinggal RM300++ je ko!!! tapi skrang i dah tak pakai purse.. so mcm tak kuasa plak beli nak2 kena que kemain pjg dgn pelancong2 korea... yela duit dia tggal berapa je kalau RM300 kita kan kan?? ::

:: mmg aim nak masuk sini for body wash dia je pon!!! dah bombshell dia tak sesedap yg fake punyaaa..  perfume dia yg lain, tak berapa umpphh bau dia..and less dia pun tak meletop! so dapat la sambar body wash..3 botol RM129 je ko!!! kalau sebotol RM70++.. save bykkk tu!!!.. ::

:: and end up sini.!!! 1 je i nak kata, mmg worth-it.. sapa datang sini..singgah lah sini.. dapat sorang 2-3 ketol perfume tak sampai RM1k pun!!! dah la ada PWP.. berbaloi2.. ::

:: "mukaa alaakk tenyumm"... huhuh. all about d scents... i tak beli any clothes ..handbag or shoes pun.. sbb standard i setakat Sogo je pon!! mana lah nak mampoooo pakai burberry, kate spade, michael korrs bagai.. kalau mampu sok2 pun rasanya i mmg tak menat! carlo rino sudahhhh.. abis kuat kang long charmp je laaaa.. ::

:: dah menggelintin2 happy dapat perfume..terus waze SUP TULANG ZZ yg pemes kat johor nuunn..  heaven nya tgk lauk2 dia..panas2 berasap2 lagi.. nak makan sup tulang..so lauk amek sikit je..tapi walaupun rupa dia gini, sedapp nak termeninggal ok rasanya!!! i pnya asam pedas ikan pari..suami pnya kepala jenahak kari.. sedap ok sedap!! takkan i nak ulang byk2 kali?? sedappppp!! makkkk oii !! tgh lapar la pulak ni... mana nak cari kari sedapp mcmni kat sini haa?? ::

:: sup gear box..just nice for 2pax..pon sedapp!!!:: 

:: tgh2 makan, tgh syok2 menyuap.. sekali..ek eh..nasib dah habiss?? belum puasss lagi ni?? "bang, syg bgn pi amek nasi tambah eh??". hahahhaha.. mendapat sepinggan lagi nasi + jenahak kari tadi.. kuah asam pedas i tuang byk2.. sedappp nya kauuuu! makan share2.. berpeluh2 kami makan..sbb lauk dia panas2.. ::

:: hamekkk..kolestrol ni bang!! sedapp kauuu dia kata.. ::

:: makan bersila kat hut ujung2 kampong... sebab seat kerusi full! lenguh2 kaki i tawww..sebaik vevaloiii!! ::

:: gembiranya kalau makan sedap kannn??? ::

:: ni pic dari tepi kedai. ni je i sempat snap. sbb kat pintu masuk bz dgn budak2 tahfiz buka booth waqaf alquran..sempat jg kami sumbang tuk almarhum2... kedai ni i dapat tau from review internet.. pastu suami plak p tanya manager brunch kat JB...dia pun suggest makan sini..so let's lah.. sila pakai waze or bantuan google maps ..sbb kalau pegi sendiri, insyaallah peluang nak sesat tu mmg sgt cerah!! dia solok dalam dekat area2 perumahan ye.. ::

cekidaut!!

RESTORAN ZZ SUP TULANG 
Jalan Petri 5/1, Kampung Bahru, 
80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
OPEN DAILY 7AM-2AM


:: dah kenyam perut sukalah hati.. terus p check in... Holiday Villa JB.. hotel ni baru operation mac 2016.. ::

:: hotel lobby. Location Holiday Villa ni betul2 depan KSL city plaza..tempat soping. molek sangat lah aihh sapa yg tak rajin nak drive p cari makan. dalam mall mesti melambak2 kedai makan kan? btw..i tak pergi pon! Eh apa barang datang jauh2 makan Pizza Hut..ye dak?? hehe ::

:: tadaaa..tandas hotel. hahaha. ni kan element terpenting dalam kriteria hotel pilihan i.. cleanlineess and water hose it is must!.. tapiiiiii..huaa dia tadek hose water...air dia pancut dari bawah bowl.. pun boleh laa..dari tadek lgsg.. ::

:: i mmg prefer shower mcmni..ada pintu asingkan dgn toilet.tadek la berkecah2 air.. sokkay kalau tadek bath tub pun..bkn i heran nak ber-bath tub. i kan pelancong.opkos bz nak besiar2 kan? hehe ::

:: king size bed. mcmbiasa..::

:: work station.... ::

:: complimentary drinks..cantik bottle dia.. ::

:: tu KSL city..ni view from our room ::

:: dah washup2 and solat... turun swimming pool..just usyar2.. kalau cunggg leh layan berendam...  ::

:: infinity pool... tapi quit small lah pool dia.kalau weekend mau berjujut mengemut2 orang sini.. kang ko mandi atas badan orang..dah tak muat.. ayokkk!! so kami tak bernapsu lah nak swimming pon!! ::

ni dah siap2 cenggini, kita nak kemana???
tungguuuu..

to be continued... :)







No comments :